Αθήνα, 06-05-2019

Διαγωνισμός πρόσληψης νέων Εποχικών Πυροσβεστών στο Π.Σ.

Συνάδελφοι,
Πριν λίγες ώρες εκδόθηκε από το Αρχηγείο Π.Σ. η προκήρυξη για την πρόσληψη νέων Εποχικών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα κριτήρια της Πολιτικής Ηγεσίας δεν είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας για την ορθή στήριξη και ενίσχυση του Μηχανισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο χρησιμοποιείται ως μηχανισμός προεκλογικού αγώνα. Απόδειξη των παραπάνω είναι τόσο η «μυστικότητα» του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος μέχρι την έκδοσή του όσο κυρίως η έλλειψη κοινής λογικής στη μοριοδότηση που υπαγορεύτηκε από το Υπουργείο χωρίς να ληφθούν υπόψη ούτε οι ιδιαιτερότητες, ούτε οι απαιτήσεις, ούτε και η επικινδυνότητα της εργασίας στην Δασοπυρόσβεση.

Δίνοντας ουσιαστικά απόλυτη προτεραιότητα στους υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις, εξισώνει την 10μηνη και χωρίς συναφές αντικείμενο εμπειρία σε αυτές, με την 5ετή εμπειρία του Εθελοντή (άμισθου) Πυροσβέστη στο Π.Σ., θέτοντας αυθαίρετα ως ανώτατο όριο της εθελοντικής εμπειρίας τα 5 έτη για τη μοριοδότηση και ανώτατο όριο ηλικίας τα 40 έτη την ίδια στιγμή που σχετικές γνωμοδοτήσεις κρίνουν αντισυνταγματικό το όριο ηλικίας. Είναι πασιφανές ότι προτιμάται η χρησιμοποίηση ανειδίκευτου προσωπικού οι οποίοι στη συνέχεια με μια υποτυπώδη εκπαίδευση λίγων ημέρων θα τους ρίξουνε στην μάχη της αντιπυρικής περιόδου, αντί η αξιοποίηση ήδη πιστοποιημένων πυροσβεστών, γνώστες του αντικειμένου και με εμπειρία 10 και 15 ετών που τυχόν να θελήσουν να εργαστούν ως εποχικοί.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όσα μέλη της Ένωσης είναι άνω των 40 ετών και επιθυμούσαν να καταθέσουν αίτηση ώστε να εργαστούν ως Εποχικοί αλλά λόγω του ορίου δεν μπορούν, να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΕΠΣ Δημήτρη Ζέρβα (6945291080) για περαιτέρω ενημέρωση και κατευθύνσεις.

Επίσης, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, να επικοινωνήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης και όσοι συνάδελφοι είναι κάτω των 40 ετών, με εθελοντική όμως προϋπηρεσία πάνω από 5 χρόνια, και οι οποίοι ενώ είχαν καταθέσει αίτηση, δεν προσλήφθηκαν.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και ασφαλής αντιπυρική περίοδο,

Ενημέρωση Μελών