Αθήνα, 17-09-2019

Εκπαίδευση κατάσβεσης Πυρκαγιών Αερίων Καυσίμων
"Gas Fire"

Αγαπητά Μέλη,
Η ΠΕΕΠΣ σε συνεργασία με την Εταιρεία “MARINE TRAINING AND SAFETY CONSULTANTS”, η οποία εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε θέματα πυρόσβεσης υγρών και αερίων καυσίμων, διοργανώνει την  Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 εκπαίδευση στην κατάσβεση πυρκαγιών αερίων καυσίμων. Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 1 ημέρα (08:00-16:00) με θεωρία και πρακτική και θα πραγματοποιηθεί στον εκπαιδευτικό χώρο της Εταιρείας στο Σχηματάρι Βοιωτίας (δείτε εδώ).

Η Θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνει:
- Διαπίστωση της σοβαρότητας της κατάστασης σε περίπτωση διαρροής αερίων καυσίμων και ανάλυση της πιθανότητας έκρηξης σε κλειστούς χώρους. Επίδειξη μέσω βίντεο συμπεριφοράς υγρών καυσίμων ως αέρια καύσιμα εντός κλειστών χώρων.
- Επισήμανση των κινδύνων κατά την κατάσβεση πυρκαγιών αερίων καυσίμων όχι μόνο από την αδέξια χρήση των πυροσβεστικών μέσων, αλλά από πιθανή έκρηξη λόγω του φαινομένου BLEVE. Επίδειξη μέσω βίντεο φαινομένου BLEVE και εκρηκτικής ατμόσφαιρας από διαρροή υγραερίου.
- Επεξήγηση και ανάλυση συμπεριφοράς εύφλεκτων αερίων, στην δημιουργία εκρηκτικών αερίων LEL, HEL, διαρροές, φαινόμενο BLEVE.
- Κατανόηση των τρόπων λειτουργίας των φορητών πυροσβεστήρων και άλλων πυροσβεστικών μέσων που οδηγεί στην ορθή χρήση τους.
- Η συνειδητοποίηση των δυσχερειών συνεννόησης κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς αερίων καυσίμων και οι τρόποι διακοπής της παροχής.

Η Πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει:
- Κατάσβεση πυρκαγιάς αέριων καυσίμων από τον κάθε εκπαιδευόμενο σε ανοικτό υπαίθριο χώρο με τη χρήση φορητού πυροσβεστήρα CO2 και ξηράς σκόνης.
- Προσέγγιση πυρκαγιάς αερίων καυσίμων από ομάδες τριών ατόμων με προστασία νερού και κατάσβεση σε συνδυασμό με διακοπή παροχής.

Για όσους δεν διαθέτουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (Τζάκετ, Περισκελίδα, Αστικό Κράνος) θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής αυτών από το εκπαιδευτικό κέντρο.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται σε 162,5 ευρώ. Από το ποσό αυτό ο κάθε συμμετέχοντας θα καταβάλει 70 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από την Ένωση. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται επίσης ασφάλιση ατυχήματος και ελαφρύ γεύμα. Τα έξοδα μετακίνησης βαραίνουν τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο αυτό όσα Μέλη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στο site της ΠΕΕΠΣ μέχρι την Κυριακή 22/9.

Στην επιλογή των συμμετεχόντων θα προηγηθούν οι υπηρετούντες εκτός Αττικής (κατά αρχαιότητα εγγραφής στην Ένωση) και στην συνέχεια οι υπηρετούντες εντός Αττικής (κατά αρχαιότητα εγγραφής στην Ένωση).

Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν την Δευτέρα 23/9 με email.

Ενημέρωση Μελών