Αθήνα, 27-09-2019

Εκπαιδευτικό Διήμερο στις Πρώτες Βοήθειες

(BLS/AED - Trauma)

Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας διοργανώνει στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα, εκπαίδευση σε θέματα Πρώτων Βοηθειών. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρες 8:30 – 17:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στην «Αντιμετώπιση Πολυτραυματία» το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

1) Βασική ανατομία και φυσιολογία ανθρώπου & «Μηχανισμός» τραυματισμού

2) Πρωτοβάθμια εκτίμηση & αντιμετώπιση τραυματία

3) Απεγκλωβισμός και μεταφορά τραυματία από τροχαία και άλλα ατυχήματα με εξοπλισμό (σανίδα πολυτραυματία, γιλέκο απεγκλωβισμού, scoop κτλ)

4) Επείγον απεγκλωβισμός τραυματία από όχημα χωρίς την χρήση εξοπλισμού

5) Διαχείριση αιμορραγιών (BleedingControl)

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε Μέλη της Π.Ε.Ε.Π.Σ. Είναι αναγνωρισμένο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 40 €. Θα χορηγηθεί βεβαίωση από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, καθώς και πιστοποίηση από την Εθνική Ένωση Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής των ΗΠΑ (για το σκέλος του Bleeding Control). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 25 άτομα. Με απόφαση του Δ.Σ. το κόστος της συμμετοχής για τα Μέλη της Π.Ε.Ε.Π.Σ. που υπηρετούν εκτός Αττικής θα καλυφθεί από την Ένωση ως αντιστάθμισμα των εξόδων μετακίνησής τους.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρες 08:30 - 14:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED) το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε Μέλη της Π.Ε.Ε.Π.Σ. Το Σεμινάριο είναι χωρίς κόστος συμμετοχής και θα χορηγηθεί πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 25 άτομα.

Για το σεμινάριο BLS/AED θα προηγηθούν τα Μέλη που υπηρετούν εκτός Αττικής και δεν διαθέτουν πιστοποίηση ή έχει λήξει (κατά σειρά αρχαιότητας μέλους) και ακολούθως σε Μέλη της Αττικής που δεν έχουν πιστοποίηση ή έχει λήξει (κατά σειρά αρχαιότητας μέλους).

Για το σεμινάριο Πολυτραυματία θα προηγηθούν τα Μέλη που υπηρετούν εκτός Αττικής τα οποία δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν ή δεν έχουν παρακολουθήσει τα 3 τελευταία έτη (κατα σειρά αρχαιότητας μέλους) και ακολούθως σε Μέλη της Αττικής (κατα σειρά αρχαιότητας μέλους) τα οποία δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν ή δεν έχουν παρακολουθήσει τα 3 τελευταία έτη.

Το σεμινάριο της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης θα διεξαχθεί στην έδρα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ποταμιάνου 6, Ιλίσια) και το σεμινάριο του Πολυτραυματία στο νοσοκομείο MEDITERRANEO HOSPITAL (Ηλείας 8-12, Γλυφάδα).

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν και υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση (η περίοδος των εγγραφών έχει παρέλθει) που υπάρχει στην Ιστοσελίδα της Π.Ε.Ε.Π.Σ. μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με e-mail την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.