sima peeps 100

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α. (N.V.F.C.)

Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Πρόληψης & Κατάσβεσης των Πυρκαγιών (C.T.I.F.)

Πειραιώς 31, τκ 105 53, Αθήνα, Τηλ: 210 220 4 199 Φαξ: 210 220 4 195

Αθήνα, 05-12-2020

5η Δεκεμβρίου «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη»

Συνάδελφοι/σες,

Όπως είναι γνωστό η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί νομοθετικά στην Ελλάδα ως «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη» θέλοντας με αυτό τον τρόπο η πολιτεία να τιμήσει όλους εμάς που υπηρετούμε εθελοντικά και άμισθα το Πυροσβεστικό Σώμα βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή των συμβάντων όπου η Υπηρεσία μας διατάξει.

Ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται τόσο από αύξηση των φυσικών καταστροφών όσο και από την πανδημία ο Έλληνας Εθελοντής Πυροσβέστης συμβάλλει ουσιαστικά στο μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας της Χώρας, στην προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου. Θέτει εαυτόν σε κίνδυνο, πραγματοποιώντας την υπέρτατη θυσία για να προστατέψει τα ιδανικά για τα οποία επέλεξε να εργάζεται άνευ ανταλλάγματος, με μόνο γνώμονα την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Αυτή την μέρα η σκέψη μας είναι επίσης και στο γεγονός της τραγικής απώλειας, την ώρα του καθήκοντος, του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, κατά την διάρκεια κατάσβεσης αγροτικής πυρκαγιάς στην περιοχή Χαραυγή Αγρινίου πριν 3 μήνες. Μιας υπέρτατης θυσίας που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο εθελοντής πυροσβέστης αντιμετωπίζει τους ιδίους κινδύνους με τους συνάδελφους επαγγελματίες πυροσβέστες. Οφείλουμε όλοι μας να τιμήσουμε εις το μέγιστο την μνήμη του και ιδιαιτέρως τα ιδανικά του εθελοντισμού που πρεσβεύει.

Ως Π.Ε.Ε.Π.Σ. συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την προάσπιση και περαιτέρω ανάδειξη του θεσμού έχοντας στο επίκεντρο τον Συνάδελφο εθελοντή και όλα όσα έχουν κατακτηθεί με πολύ κόπο παλεύοντας για όλα όσα δικαιούμαστε κατά αντιστοιχία των Συναδέλφων μας στις χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ιδανικά, αρχές και αξίες που πηγάζουν από τον εθελοντισμό και μαζί με την δική σου συμμετοχή, και παρά τις δυσκολίες και τα προσκόμματα από όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν το μεγαλείο του εθελοντισμού, είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο πυροσβεστικό εθελοντισμό.

Ευχή μας, προς κάθε συνάδελφο, είναι η συνέχιση του εθελοντικού πυροσβεστικού έργου με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα ασφάλεια της προσωπικής ακεραιότητας.