Μάθε για το rescEU

rescEU-KeyVisuals-A3-EL-5

Κάντε Δωρεά στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Επικοινωνία


Επικοινωνήστε μαζί μας

« This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. »


logo ahepa


Η Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση (American Hellenic Educational Progressive Association) ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ από 17 μέλη της ελληνικής κοινότητας και σήμερα είναι η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση παγκόσμιως, που απαριθμεί πάνω από 3 εκατομμύρια μέλη (Έλληνες και φιλέλληνες).

Σκοποί της μεταξύ άλλων είναι η σύνδεση και σύσφιξη της ελληνική ομογένειας, η διατήρηση των δεσμών με την Ελλάδα, η προαγωγή και προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η προώθηση του Ελληνισμού, της Παιδείας και της Φιλανθρωπίας. Μεταξύ των σημαντικότερων έργων που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα είναι η μεγάλη της οικονομική συνεισφορά για την δημιουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και η πτέρυγα ΑΧΕΠΑ του Ευαγγελισμού. Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, η Οργάνωση έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στον Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο, και πρόσφατα Κωνσταντινούπολη και Νότια Αφρική.


 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΣΕΣ  ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Τον Οκτώβριο του 2011 στο πλαίσιο εξειδικευμένης εκπαίδευσης 16 Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών που πραγματοποιήθηκε σε πυροσβεστικό κέντρο στο Rhode Island των Η.Π.Α., για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών και τον απεγκλωβισμό θυμάτων από τροχαία ατυχήματα κάλυψε τα έξοδα σίτισης των εκπαιδευομένων.

Τον Οκτώβριο του 2013 στο πλαίσιο της 2ης εκπαιδευτικής αποστολής 12 Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών που πραγματοποιήθηκε σε πυροσβεστικό κέντρο στο Rhode Island των Η.Π.Α., για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών και τον απεγκλωβισμό θυμάτων από τροχαία ατυχήματα διάρκειας 7 ημερών, προσέφερε το ποσό των 16.000 € για την κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων, της διαμονής και της σίτισης των εκπαιδευομένων.

Τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο της 3ης εκπαιδευτικής αποστολής 10 Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών που πραγματοποιήθηκε σε πυροσβεστικό κέντρο στο Rhode Island των Η.Π.Α., για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών διάρκειας 7 ημερών, προσεσέφερε το ποσό των 14.000 € για την καλυψη των εξόδων εκπαίδευσης, διαμονής και σίτισης των εκπαιδευομένων.

Εύρεση

Ακολουθήστε μας στο...


Facebook

twitter

YouTube

Γίνε Μέλος στην Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Gine melos
QR Code for JotForm form


Τηλ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - 199 Σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
Καλέστε 199

FireMag