Μαρία Μπίτρα

Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
H Μαρία Μπίτρα γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, ζει στο Χαλάνδρι Αττικής και κατάγεται από τα Ιωάννινα και την Πάτρα.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών. Γνωρίζει επίσης Γερμανικά και Αραβικά.
Τον Απρίλιο του 2013 κατατάσσεται στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελόντρια Πυροσβέστρια και σήμερα υπηρετεί στον 1ο ΠΣ Αθηνών.
Τον Ιούλιο του 2017 παρακολουθεί με επιτυχία ειδικό προγράμματα εκπαίδευσης στη πυρόσβεση πλοίων και διάσωση προσωπικού “Μarine Fire Fighting – Advanced Fire Fighting” από την Marine Training and Safety Consultans LTD Piraeus, σύμφωνα με το διεθνή πρότυπο για την ναυτιλία STCW A-VI/3, και λαμβάνει το αντίστοιχο πιστοποιητικό. Το Νοέμβριο του 2017, ολοκληρώνει με επιτυχία προγράμματα ειδικευμένης εκπαίδευσης πυροσβεστών στις Η.Π.Α. και της απονέμονται τα αντίστοιχα πτυχία της σχολής, συμπεριλαμβανομένης εκπαίδευσης σε κτήριο ζωντανής καύσης σύμφωνα με το πρότυπο NFPA 1403. Τον Οκτώβριο του 2018 παρακολούθησε με επιτυχία στην Ακαδημία Δασοπυρόσβεσης και Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Νέας Υόρκης το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης Μελών Πεζοπόρου Τμήματος Δασοπυρόσβεσης και της απονεμήθηκε το αντίστοιχο πτυχίο.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS-AED Instructor) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), ενώ είναι επίσης πιστοποιημένη στην Προχωρημένη Υποστήριξη της Ζωής (Immediate Life Support Provider) καθώς και στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Υποστήριξη Τραυματία (Prehospital Trauma Life Support Provider) από την Εθνική Ένωση των Τεχνικών Επείγουσας Ιατρικής των ΗΠΑ (ΝΑΕΜΤ). Επίσης έχει παρακολουθήσει στις ΗΠΑ σεμινάρια διαχείρισης μεγάλων αιμορραγιών (Stop the Bleed) καθώς και ορθής συμπεριφοράς σε καταστάσεις μαζικών πυροβολισμών (Active Shooter).
Από το 2014 έως σήμερα συμμετέχει ως εθελόντρια εκπαιδεύτρια BLS-AED στις εκπαιδευτικές ομάδες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και στον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Kids Save Lives».
Το 2016 μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ. ορίζεται Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης. Το Μάρτιο του 2019 εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.Σ. και αναλαμβάνει εκ νέου Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων.
Τηλ: 6974 264 20 81