Παύλος Κόκκος

Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.
O Παύλος Κόκκος γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1974 στην Ύδρα, όπου ζει και εργάζεται, με καταγωγή όμως κατά το ήμισυ από τα Σφακιά της Κρήτης και έχει ένα αγόρι 13 ετών.
Φοίτησε όλα τα σχολικά του χρόνια στα σχολεία της Ύδρας και ολοκλήρωσε τον δεύτερο βαθμό της εκπαίδευσης στο Γενικό Λύκειο Ύδρας το 1992. Υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς (Σώμα Διαβιβαστών) ως Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων (Χ.Α.Μ).
Σήμερα διατηρεί δύο επαγγελματικές δραστηριότητες τις οποίες και ασκεί παράλληλα στον τόπο κατοικίας του, την Ύδρα. Είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης χρωματισμών από το 2010, έχοντας ένα μακρύ κατάλογο επώνυμων πελατών με πολυτελείς οικίες – Αρχοντικά στην Ύδρα και παράλληλα, από το 2015, ασκεί το επάγγελμα του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγκαταστάτη δικτύων.
Το 2010 ασχολείται για πρώτη φορά ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση , όπου την περίοδο 2011-2014 ασχολήθηκε με αρκετά θέματα που απασχόλησαν την διοίκηση του Δήμου της Ύδρας, με κυριότερο όμως την δημιουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας το οποίο, ύστερα από έναν μακρύ αγώνα, έλαβε ΦΕΚ λειτουργίας στις 2 Μαΐου 2014.
Το Μάρτιο του 2014 κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης όπου σήμερα υπηρετεί από την θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, το οποίο αριθμεί 19 εθελόντριες και εθελοντές πυροσβέστες.
Επίσης παρέχει ανελλιπώς από το 2003 εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Φιλανθρωπικό και Νοσοκομειακό Ίδρυμα Ύδρας «Παναγία η Φανερωμένη» ως οδηγός ασθενοφόρου και δραστηριοποιείται σε πληθώρα εθελοντικών δράσεων στον τόπο του.

    • Είναι πιστοποιημένος ανανήπτης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει με επιτυχία πρoγράμματα:
    • «Αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση πολυτραυματία»,
    • Έλεγχο αιμορραγιών- Bleeding Cotrol (B-Con)»,
    • Κατάσβεση πυρκαγιών αερίων καυσίμων (Gas Fire).

Τον Φεβρουάριο του 2016 εκλέγεται πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ της Πανελληνίας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ενώ το 2019 επανεκλέγεται στην θέση του Γενικού Γραμματέα.
Τηλ. 697 791 0417