Χαρίλαος Μαργιολάκης

Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Ο Χαρίλαος Μαργιολάκης γεννήθηκε στα Χανιά, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Μηχανικός Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά, επί σειρά ετών, με την συμβουλευτική επιχειρήσεων και την B2B φωτογραφία.
Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης το 2018, αποφοιτώντας με επιτυχία από την 7η Εκπαιδευτική Σειρά Υποψηφίων Εθελοντών Πυροσβεστών και έκτοτε υπηρετεί στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία εκπαίδευση στη Δασοπυρόσβεση από την Πυροσβεστική Ακαδημία λαμβάνοντας την σχετική πιστοποίηση, καθώς και πρόγραμμα εκπαίδευσης στον προσομοιωτή πυρκαγιάς “Fire Dragon” της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Επιπρόσθετα, είναι πιστοποιημένος ανανήπτης (Βασική υποστήριξη της ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) και Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με πτυχίο Πρώτων Βοηθειών. Παράλληλα, διαθέτει πτυχίο Μοτοσυκλετιστή – Διαβιβαστή και Ποδηλάτη Σαμαρείτη – Διασώστη, σε συνεργασία με το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό και έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιες εκπαιδεύσεις επιμόρφωσης, καθώς και σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τον Φεβρουάριο του 2019 εκλέγεται για πρώτη φορά 3ο αναπληρωματικό μέλος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος και τον Νοέμβριο του 2020 εισέρχεται στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Μέλος αντικαθιστώντας το Μέλος του Δ.Σ. & Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Εθελοντή Πυροσβέστη Λευτέρη Σταφυλαράκη, ο οποίος αποχώρησε για προσωπικούς λόγους.
Τηλ: 694 433 31 74