Επιστολή προς τον Αρχηγό του Π.Σ. για την μετονομασία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας

23 Νοεμβρίου 2020

Επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη απέστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος προτείνοντας την μετονομασία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας σε Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας “Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Παναγιώτης Πλεξίδας” ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του αείμνηστου συναδέλφου που έχασε την ζωή του στις 6/9/2020, εν ώρα καθήκοντος, κατά την διάρκεια κατάσβεσης αγροτικής πυρκαγιάς στην περιοχή Χαραυγή Αγρινίου.
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή που κοινοποιείται και στους:

  • Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχο Νικόλαο Ρουμελιώτη
  • Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχο Χριστόφορο Μπόκα
  • Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Αντιπύραρχο Πετράκη Ευστράτιο

αναφέρει…

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Στις 6/9/2020, η οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος συγκλονίστηκε από τον άδικο χαμό, την ώρα του καθήκοντος, του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, κατά την διάρκεια κατάσβεσης αγροτικής πυρκαγιάς στην περιοχή Χαραυγή Αγρινίου. Ο αείμνηστος Παναγιώτης από την ενηλικίωσή του μέχρι και το τραγικό γεγονός υπηρέτησε εθελοντικά, με πάθος και αλτρουισμό το Πυροσβεστικό Σώμα, βρισκόμενος πάντα όπου η Υπηρεσία τον διέτασσε και το καθήκον το επέβαλλε.
Τόσο για την πυροσβεστική οικογένεια όσο και ειδικότερα για τους εθελοντές πυροσβέστες η προσφορά του αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο μίμησης και για αυτό τον λόγο οφείλουμε να τιμήσουμε εις το μέγιστο την μνήμη του και ιδιαιτέρως τα ιδανικά του εθελοντισμού που πρεσβεύει.
Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του αείμνηστου συναδέλφου, προτείνουμε την μετονομασία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας σε Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας «Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Παναγιώτης Πλεξίδας». Θεωρώντας το αίτημά μας αυτό ως δίκαιο αλλά και το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε ως πυροσβεστική οικογένεια, παρακαλούμε για την αποδοχή του και τις δικές σας περαιτέρω σχετικές ενέργειες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας 

Σεραφείμ Τσιουγκρής                              Παύλος Κόκκος

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.