Η Π.Ε.Ε.Π.Σ. από τον Ιούλιο 2013 είναι επίσημο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α. (National Volunteer Fire Council – NVFC).
Το N.V.F.C. ιδρύθηκε το 1976 και είναι μία παναμερικανική ένωση εθελοντών, η οποία εκπροσωπεί περί τους 800.000 εθελοντές πυροσβέστες και διασώστες/παραϊατρικούς στο αντιπροσωπευτικό ποσοστό του 71% της συνολικής δύναμης των ΗΠΑ.
Το N.V.F.C. μεταξύ άλλων:
*Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εθελοντών στο Αμερικανικό Κογκρέσο, τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τους πολιτειακούς οργανισμούς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
*Προωθεί την παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών της.
*Συμμετέχει στις εθνικές επιτροπές προτύπων σχεδίων πυρασφάλειας.
Το N.V.F.C. με την πάροδο των χρόνων, κατάφερε να ενώσει όλους τους εθελοντές πυροσβέστες των ΗΠΑ και να γίνει μια ισχυρή φωνή με παγκόσμια εμβέλεια, προάγοντας το έργο τους στα μέγιστα, καθώς εξυψώνει το ηθικό των εθελοντών, τους καταρτίζει και τους προετοιμάζει, ώστε να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων έναντι του κοινωνικού συνόλου.
Η ένταξη της Π.Ε.Ε.Π.Σ. ως Μέλος δίνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα:
*Πρόσβασης στο τομέα πολιτιστικών ανταλλαγών του N.V.F.C. παρέχοντας συνδέσεις με τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς σε επισκέψεις στις Η.Π.Α..
*Συμμετοχής στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του N.V.F.C.
*Πρόσβαση σε διαδικτυακή εκπαίδευση και σε ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής πληροφοριών
Από τις 29 εως τις 31 Οκτώβριου 2013 η Π.Ε.Ε.Π.Σ. συμμετείχε στο φθινοπωρινό Συνέδριο τoυ Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Collage Station του Τέξας, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της κο Μάκη Τσιουγκρή.
Στον χαιρετισμό του ο κος Τσιουγκρής παρουσίασε εν συντομία τον Θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη στην Ελλάδα, καθώς και την έως σήμερα πορεία του. Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Ν.V.F.C. για την αποδοχή της ένταξης της Π.Ε.Ε.Π.Σ στην Παναμερικανική αυτή Οργάνωση, με την οποία πλέον ξεκινά στενή και εποικοδομητική συνεργασία. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και ιδιαίτερες συναντήσεις, όπως με τον Πρόεδρο του Συμβούλιου κο Philip C. Stittleburg, την Εκτελεστική Διευθύντρια κα Heather Schafer, τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου από την Πολιτεία της Βοστώνης κο Michael Bird, την διευθύντρια του Εmergency Service Training Institute κα Paola Trevinto, καθώς και με σειρά άλλων αξιωματούχων.