Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20-04-2022
Αρ. πρωτ. 1090 

Συνάντηση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Mε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο συναντήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος στο κτήριο του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος στο Μαρούσι.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο Αρχηγό, αντηλλάγησαν ευχές και συζητήθηκαν όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τους Εθελοντές Πυροσβέστες αλλά και τρόποι βελτίωσης του θεσμού του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κος Αρχηγός, αφού αφουγκράστηκε με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης, με τη σειρά του προέταξε λύσεις και υποσχέθηκε να προσπαθήσει τα μέγιστα ώστε να εξαλειφθούν όλα όσα απασχολούν τους Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες και τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω βελτίωση του θεσμού. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Εθελοντής Πυρονόμος Σεραφείμ Τσιουγκρής δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι ύστερα από μια μακρά περίοδο, λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, καταφέραμε και πάλι να βρεθούμε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον νέο Αρχηγό. Του εκθέσαμε τα προβλήματά μας και συζητήσαμε ένα πακέτο λύσεων γι’ αυτά, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη και να τον καταστήσουμε αντάξιο των προσδοκιών όλων μας. Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια, έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες μιας συνεχούς και ραγδαίας αλλαγής των κλιματικών συνθηκών οι οποίες δυσχεραίνουν το έργο του Έλληνα πυροσβέστη. Εμείς όμως, οι εθελοντές πυροσβέστες,  είμαστε εδώ παρόντες, πάντα μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα, δίνοντας περίσσευμα ψυχής ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκρίνεται στο σκοπό του, κάθε φορά που θα κληθεί να επιχειρήσει. Φέτος ιδιαίτερα, όπου με την προσθήκη περίπου 2.500 χιλιάδων νέων συναδέλφων, ο συνολικός αριθμός των εν ενεργεία Εθελοντών Πυροσβεστών θα ξεπεράσει τους 4.500 χιλιάδες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση στην οποία καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και να εδραιώσουμε περισσότερο τον θεσμό στην συνείδηση όλων».

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Τηλ. επικοινωνίας: 
Πρόεδρος Σεραφείμ Τσιουγκρής 698 036 0855
Αντιπρόεδρος Δημήτριος Ζέρβας 6945 29 10 80
Γενικός Γραμματέας Παύλος Κόκκος 6977 910 417