Παύλος Κόκκος
Εθ. Αρχιπυροσβέστης

Γενικός Γραμματέας Δ.Σ

Βιογραφικό


Ο Παύλος Κόκκος γεννήθηκε το 1974 στην Ύδρα, όπου ζει και εργάζεται όλα αυτά τα χρόνια και είναι πατέρας ενός αγοριού 14 ετών. Βέρος νησιώτης, έλκει την καταγωγή του, από μεν την πλευρά του πατέρα του από την Ύδρα, από δε την πλευρά της μητέρας του όμως, από τα Σφακιά της Κρήτης, έναν τόπο τον οποίο αγαπά ιδιαιτέρως.

Φοίτησε όλα τα σχολικά του χρόνια στα σχολεία της Ύδρας και ολοκλήρωσε τον δεύτερο βαθμό της εκπαίδευσης στο Γενικό Λύκειο Ύδρας το 1992. Υπηρέτησε στο Στρατό Ξηράς (Σώμα Διαβιβαστών) ως Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων (Χ.Α.Μ).

Σήμερα διατηρεί δύο επαγγελματικές δραστηριότητες τις οποίες και ασκεί παράλληλα στον τόπο κατοικίας του, την Ύδρα. Είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης χρωματισμών από το 2010, έχοντας ένα μακρύ κατάλογο επώνυμων πελατών με πολυτελείς οικίες – Αρχοντικά στην Ύδρα και παράλληλα, από το 2015, ασκεί το επάγγελμα του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, εγκαταστάτη δικτύων και συστημάτων CCTV.

Το 2010 ασχολείται για πρώτη φορά ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση , όπου την περίοδο 2011-2014 ασχολήθηκε με αρκετά θέματα που απασχόλησαν την διοίκηση του Δήμου της Ύδρας, με κυριότερο όμως την δημιουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας το οποίο, ύστερα από έναν μακρύ αγώνα, έλαβε ΦΕΚ λειτουργίας στις 2 Μαΐου 2014.

Το Μάρτιο του 2014 αποφοίτησε με επιτυχία από την Σχολή Εθελοντών Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης. 

Σήμερα υπηρετεί, από την θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου, στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας, το οποίο αριθμεί έναν μόνιμο πυροσβέστη και 17 εθελόντριες και εθελοντές πυροσβέστες.

Επίσης παρέχει ανελλιπώς από το 2003 εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Φιλανθρωπικό και Νοσοκομειακό Ίδρυμα Ύδρας «Παναγία η Φανερωμένη» ως οδηγός ασθενοφόρου-διασώστης και δραστηριοποιείται σε πληθώρα εθελοντικών δράσεων στον τόπο του.

Είναι πιστοποιημένος ανανήπτης (CPR-AED Provider) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει με επιτυχία πρoγράμματα: «Αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση πολυτραυματία», «Έλεγχος Αιμορραγιών – Bleeding Cotrol (B-Con)», «Κατάσβεση πυρκαγιών αερίων καυσίμων (Gas Fire)» και πρόγραμμα εκπαίδευσης στον προσομοιωτή πυρκαγιάς κλειστών χώρων «FIRE DRAGON» του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τον Φεβρουάριο του 2016 εκλέγεται πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ της Πανελληνίας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ενώ το 2019 και το 2022 επανεκλέγεται στην θέση του Γενικού Γραμματέα.