Η Π.Ε.Ε.Π.Σ στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της CTIF

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Υπηρεσιών Πυρόσβεσης & Διάσωσης (CTIF), η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βιέννης στην Αυστρία, το διάστημα από 13 έως και 15 Ιουνίου, συμμετείχε από τη Χώρα μας η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος. Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σεραφείμ (Μάκης) Τσιουγκρής και ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Κόκκος.
Στις εργασίες του συνεδρίου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτήριο του Δημαρχείου της Βιέννης, έλαβαν μέρος με φυσική παρουσία 22 αντιπροσωπίες χωρών, καθώς και 5 ακόμη χώρες οι οποίες συμμετείχαν διαδικτυακά.
Στην ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο απολογισμός πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός της παρελθούσας χρονιάς, η εκλογή νέων αντιπροέδρων καθώς επίσης παρουσιάσεις των πεπραγμένων από τους εκπροσώπους των επιτροπών (commissions) τη χρονιά που πέρασε. Ταυτόχρονα καθορίστηκαν και οι άμεσοι στόχοι της CTIF και για θέματα Πυρόσβεσης και Διάσωσης.
Τέλος, στο πλαίσιο των εργασιών, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ε.Π.Σ., είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών για θέματα πυροσβεστικού-εθελοντικού ενδιαφέροντος.
Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Leopoldstadt της Βιέννης, στον οποίο έτυχαν θερμής υποδοχής και ξενάγησης από τους Αυστριακούς συναδέλφους.
 
Από το Γραφείο Τύπου