Στην ετήσια συνάντηση της Επιτροπής της CTIF για τις Γυναίκες η Π.Ε.Ε.Π.Σ.

 
Στην ετήσια συνάντηση της Επιτροπής της CTIF για τις Γυναίκες στην Πυρόσβεση και Διάσωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Γενεύη της Ελβετίας και φιλοξενήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), συμμετείχαν από την Ελλάδα, η εκπρόσωπος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. στην Επιτροπή, Εθελόντρια Αρχιπυροσβέστρια Μαρία Μπίτρα καθώς και η εκπρόσωπος από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχος κ. Ευαγγελία Αποστολοπούλου.
Στις εργασίες συμμετείχαν εκπρόσωποι από 14 χώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν παρουσιάσεις για τα συστήματα πυρόσβεσης και διάσωσης, τις δυσκολίες και άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθώς και για τις δράσεις δημιουργίας δικτύων γυναικών πυροσβεστριών ανά τον κόσμο. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Π.Ε.Ε.Π.Σ, παρουσίασε την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Π.Ε.Ε.Π.Σ. σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εθελόντριες Πυροσβέστριες και ποιοι παράγοντες λειτουργούν ως τροχοπέδη στην επιθυμία τους να παραμείνουν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης μέντορα που θα συμβουλεύσει και θα καθοδηγήσει μια νέα εθελόντρια πυροσβέστρια καθώς και στη σημασία δημιουργίας υποστηρικτικών δικτύων γυναικών.
Η συνάντηση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε με τη διενέργεια εκλογών. Η επί δυο τετραετίες θητεία της Φινλανδής προέδρου κ. Mira Leinonen ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η σκυτάλη για την επόμενη τετραετία πέρασε στην Βρετανίδα Nicola Lown από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, με προηγούμενη αξιόλογη θητεία, ανάμεσα σε άλλα, ως Γραμματέας της Επιτροπής.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επιστημονικής έρευνας παγκόσμια και διαθέτει την δική του Πυροσβεστική Υπηρεσία, με διεθνές προσωπικό από 16 χώρες ανάμεσά τους και δυο Έλληνες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις γυναίκες πυροσβέστριες στο προσωπικό της με στόχο για το 2025 οι γυναίκες να φτάσουν το 25% του προσωπικού.
 
 
Από το Γραφείο Τύπου