Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης δημιουργήθηκε από την ενοποίηση των τριών ιστορικών οργανισμών από τη Μελβούρνη, τον Κρητικό Σύλλογο της Βικτώρια, τη Ρεθυμνιακή Ένωση «Αρκάδι» της Μελβούρνης και την Παγκρήτια Αδελφότητα Μελβούρνης & Βικτώριας.

Στόχοι της Παγκρήτιας Ένωσης ήταν να φέρει κοντά τους Έλληνες Κρητικής καταγωγής οι οποίοι έφτασαν ως μετανάστες στην Αυστραλία πριν από 40 και πλέον χρόνια καθώς και να προωθήσει, εκπαιδεύσει και να ενισχύσει τις νέες γενιές με τις Κρητικές αξίες, παραδόσεις και ιδανικά, μέσω των κοινωνικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων της.

Η Παγκρήτια Ένωση τιμά και προβάλλει με υπερηφάνεια την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και της Κρήτης και τους δεσμούς της με την Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα με τη Βικτώρια σε όλα τα μέλη της, στην Ελληνική κοινότητα και την ευρύτερη κοινότητα της Βικτώριας και της Αυστραλίας. Η Παγκρήτια Ένωση έχει μια εκτεταμένη βάση υποστήριξης καθώς είναι συνδεδεμένη με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, όπως επίσης και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών. Υπάρχει ισχυρή υποστηρικτική σχέση με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, με το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο, κ.α.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΣΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής το 2018 η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης στο πλαίσιο δράσεων της προχώρησε στη σημαντική οικονομική ενίσχυση της Π.Ε.Ε.Π.Σ. με το ποσό των 20.000 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 12.000 €) για την στήριξη του έργου και των δράσεών της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και της δράσεις της Παγκρήτιας Ένωσης , δείτε εδώ.