Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει στην ευθύνη του τη διαχείριση και υλοποίηση του κοινωφελούς έργου της οικογένειας Λάτση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεχίζοντας την παράδοση της προσφοράς του Ιωάννη Λάτση. Η δράση του προσανατολίζεται κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας, της κοινωνικής πρόνοιας και του πολιτισμού. Παρόλο που το Ίδρυμα έχει διεθνή παρουσία, η γεωγραφική έμφαση των χρηματοδοτήσεών του εντοπίζεται κυρίως στον ελλαδικό χώρο.

Οι δραστηριότητές του ομαδοποιούνται σε δύο γενικές κατηγορίες: στα προγράμματα που το ίδιο το Ίδρυμα σχεδιάζει και υλοποιεί και στις χρηματοδοτήσεις πρωτοβουλιών τρίτων. Η προσπάθεια και στις δύο περιπτώσεις είναι η αντιμετώπιση των χρηματοδοτούμενων φορέων ως συνεργατών, μέσα από την παροχή όχι μόνο της οικονομικής ενίσχυσης αλλά και μιας διαρκούς υποστήριξης με στόχο τη δημιουργία συνεργιών, καθώς και τη διασφάλιση της μέγιστης αξιοποίησης της εκάστοτε χρηματοδότησης.

Με επίγνωση ότι οι πόροι ενός Ιδρύματος δεν επαρκούν για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της κοινωνίας και με απόλυτη συνειδητοποίηση ότι δεν είναι δυνατό οι κοινωφελείς οργανισμοί να υποκαταστήσουν την παρουσία και τον ρόλο του κράτους, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση επενδύει σημαντικό χρόνο και σκέψη στην εξεύρεση εκείνων των χρηματοδοτήσεων που θα έχουν τη μεγαλύτερη πολλαπλασιαστική ωφέλεια. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό μέσω ενός στρατηγικού και μακρόπνοου σχεδιασμού που μπορεί να συνδυάζει τις αξίες και τις προτεραιότητες του Ιδρύματος με μια διαρκώς ανοιχτή ματιά στην κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΣΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ & Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Τον Φεβρουάριο του 2008 το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG στο πλαίσιο ενός μεγάλου χορηγικού προγράμματος ανασυγκρότησης των περιοχών και στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 ύψους 60.000.000€ με την ονομασία «Είναι Καθήκον μας», πραγματοποίησε Δωρεά εξοπλισμού προς το Πυροσβεστικό Σώμα με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του. Μεταξύ αυτών ήταν και 3.000 πυροσβεστικές στολές για το εθελοντικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τον Ιούνιο του 2008 στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος «Είναι Καθήκον μας» και στην κατεύθυνση της υποστήριξης εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην δασοπροστασία, προσέφερε στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής ατομικό και πυροσβεστικό εξοπλισμό αποτελούμενο από: 20 κράνη δασοπυρόσβεσης, 20 γάντια πυρόσβεσης,20 μάσκες δασοπυρόσβεσης, 10 επινώτιους πυροσβεστήρες,2 αλυσοπρίονα, 1 φορητή βενζινοκίνητη αντλία, 1 συσκευή χειρός GPS,1 σετ τεσσάρων εργαλείων (πτυοσκάπανο, τσάπα, τσουγκράνα, φτερωτή), 2 ζευγάρια κυάλια Hunter 7×50, Ένα πολύσπαστο φορείο με σάκκο μεταφοράς. Τέλος, τα έτη 2008, 2009, 2010 προσέφερε οικονομικές ενισχύσεις ύψους 10.000€, 6.000€ και 5.000€ αντίστοιχα κατ έτος στον Σύλλογο Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης για κάλυψη αναγκών του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης.

Τον Οκτώβριο του 2011 το Ίδρυμα Λάτση προσέφερε οικονομική ενίσχυση 3.500€ στην Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο εξειδικευμένης εκπαίδευσης 16 Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών που πραγματοποιήθηκε σε πυροσβεστικό κέντρο στο Rhode Island των Η.Π.Α., για την αντιμετώπιση αστικών πυρκαγιών και τον απεγκλωβισμό θυμάτων από τροχαία ατυχήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, δείτε εδώ.